Aydıntepe Mah. Sahilyolu Cad +90 216 392 5142 info@etapmarine.com

Adres

Aydıntepe Mah. Sahilyolu Cad Özek İş Merkezi Tuzla / İstanbul / Türkiye

Telefon Numaramız

+90 216 392 5142

Email Adresimiz

info@etapmarine.com

destek@etapmarine.com

06/12/2021 Comments (0)

Epifanes Vernikleri İle Dış Mekan Örnek Uygulama

Epifanes profosyonel vernik sistemi uygulama örneği dış mekan, (Fırça ile)

Ürün: Epifanes PP Varnish Extra + Epifanes Clear Gloss Varnish (Şeffaf Parlak Vernik)

Maun, Çam gibi doğal ahşap çeşitlerine yönelik yüzey hazırlığı,

Ahşabın kuru ve kirlerden arındırılmış olduğuna emin olun. Nem oranı %12-17 arasında olmalıdır. Ahşabı Epifanes PP verniklerine uygun tiner, aceton ya da benzeri bir temizleyici ile silin, temizleyicinin uçmasını bekleyin.

Gerekli ise, önce P60-80 lik bir kuru zımparalama yapın. Arkasından sırası ile P100-P220 ile zımparalayın. Zımparalama işlemini her zaman ahşap damarları boyunca yapın. Tozdan, kir ve yağdan arındırma işlemi için bir kere daha iyice temizleyin ve tiner ile silin, tinerin uçmasına müsaade edin.

Teak, Iroco gibi tropik  ahşap çeşitlerine yönelik yüzey hazırlığı,

Tropik ahşaplar bünyelerinde tutunma, yapışma sorununa yol açabilecek doğal asitler ihtiva ederler. Bu bakımdan iyi bir yüzey hazırlığı yapılmalıdır.  Ahşabı Epifanes PP verniklerine uygun tiner, aceton ya da benzeri bir temizleyici ile silin, temizleyicinin uçmasını bekleyin. Asla su kullanmayın! Su kullanımı ahşap asitlerini aktivite edebilir.

Gerekli ise, önce P60-80 lik bir kuru zımparalama yapın. Arkasından sırası ile P100-P180  ile zımparalayın. Zımparalama işlemini her zaman ahşap damarları boyunca yapın. Tozdan, kir ve yağdan arındırma işlemi için bir kere daha iyice temizleyin ve tiner ile silin, tinerin uçmasına müsaade edin.

 

 

Kat                   Ürün                    Tiner                       Film Kalınlığı          Fırça/Sprey     Katlar Arası Bekleme Zımpara

Uygulamaya yönelik uyarılar:  

1 ile 6 arasındaki uygulamaları uzun ve yumuşak bir fırça ile yapın. Fırça ile uygulama ahşap gözeneklerinde hava ile  solvent kabarcıklarının sıkışmasını, kalmasını önleyecektir. Verniğin çökmesini asgari seviyede tutmak için her 3. Kat uygulamasından sonra 48 saat bekleyin ve ardından P320 zımpara yapın.

*Ahşabın yüzeyine bağlı olarak fazladan PP Varnish katı uygulaması gerekli olabilir. Uygulamalar sonrası tam kürleşme için 7 gün bekleyin. 7 gün sonra P320 ile zımparalayın.Fazladan kay uygulaması her zaman daha iyidir. Optimum bir sistem en az 9-12 kat Epifanes PP Varnish Extra ihtiva eder.

** Her bir tek komponentli Clear Varnish katının  24 saat kürleşmesini bekleyin, ardından P400-600 ile ıslak ya da kuru el ile hafif zımpara yapın. Makine ile zımparalama yapmayın.

*** Sistemin kürünü alması için 48 saat bekleyin. Uzun süreli parlaklık elde etmek için fazladan vernik katmanı uygulanabilir.

 

Lütfen olası soru ve sorunlarınız için iletişime geçiniz.

*Etap Marine Epifanes ürünleri Türkiye distribütörüdür.

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment