Aydıntepe Mah. Sahilyolu Cad +90 216 392 5142 info@etapmarine.com

Adres

Aydıntepe Mah. Sahilyolu Cad Özek İş Merkezi Tuzla / İstanbul / Türkiye

Telefon Numaramız

+90 216 392 5142

Email Adresimiz

info@etapmarine.com

destek@etapmarine.com

03/02/2021 Comments (0)

TDS Armuz Dolgusu Uygulama Ve Bakım

SIS440 ARMUZ DOLGUSU UYGULAMA KILAVUZU

Derz araları temiz ve kuru olmalıdır. Nem oranının %12 veya aşağısında olmasına dikkat ediniz. ASLA ISLAK VE NEMLİ YÜZEYLERE UYGULAMA YAPMAYINIZ.  Uygulamanın mümkünse üstü kapalı bir şekilde yapılması tavsiye edilir,  aksi hallerde sadecete mizlenip uygulama yapılacak kadar alanların üstü kapatılarak bölüm bölüm çalışılabilir.

Uygulama yapılırken ortam sıcaklığının 40-90 F (5-33 ° C) dereceler arasında olması gerekmektedir. Tropik bölgelerde güvertenin aşırı ısınmasının önlenmesi adına gölgelik altında çalışılmalıdır. Düşük sıcaklıklarda kürleşmenin daha uzun süreceği hatırlanmalıdır.

 

  • *Eski veya hasarlı dolgular uygulamadan once kaldırılmalıdır. Bu iş için maket bıçağı kullanılabilir.

  • *Temizleme kancası ile maket bıçağıyla kesilmiş dolgular rahatça çıkarılarak, derz araları zımparalanmaya hazır hale gelecektir.
  • *Farklı elektrikli aletlerin de hızlı uygulamaya yönelik kullanımı mümkündür.

  • *Daire testere kullanılırken koruma kapağı arkaya alınarak aletin derz aralığına uygun olduğu control edilmeli, derinlik göz önünde bulundurulmalıdır.
  • *Derz aralarını tamir ederken genişletme ihtiyacı varsa freze, el routerı gibi cihazlar kullanılarak yeni ahşap doku açığa çıkarılabilir.
  • *Derz boşluğunun her iki tarafındaki ahşap dokuyu 40-80 numaralı   zımpara kağıdı ile zımparalayınız.
  • *Fırça ile dip kesimlerde kalan artıkların gevşemesini sağlayın.

  • *Toz parçacıklarını vakum ile çekiniz. (Dipte kalan toz parçacıklarını çıkarmak için basınçlı hava tutulsa bile havada uçuşan tozların tekrar derz aralarına grime riskine karşı mutlaka vakum ile temizleme işlemi yapılmalıdır.)

  • *Temiz ve beyaz bir bezi uygun bir malzemeye sararak (formika, spatula gibi) üzerine aseton dökünüz. Derz aralarını bir kaç defa geçmek suretiyle iyice temizleyiniz. Beyaz bezde kir izi görmeyinceye kadar temizliğe devam ediniz. Genelde beze bulaşan siyah leke eski derz dolgusuna ,kahverengi renk ise ahşap tozuna işaret eder. Aseton kurur kurumaz TDS armuz dolgusunu uygulayınız.
  • *Armuz aralarının temiz,ihtiyaç halinde dip bandının önceden döşenmiş olduğuna emin olunuz.
  • *ASLA PRIMER KULLANMAYINIZ. 6mm’den derin derz boşlukları için dip bandını kullanabilirsiniz.

  • *Eğer kartuş kullanıyorsanız, kartuş tüpünün ucunu önceden kesip püskürtme ağzını vidalayın ve kartuş tabancasına takın. Uygulama öncesinde püskürtme ağzını maket bıçağı ile biraz açıvererek kesiniz. Kartuş ya da sosisin sıcaklığının gerekli akışkanlıkta olabilmesi adına 18 °C derecenin üzerinde olduğundan emin olunuz.
  • *Sosisi tabancaya yerleştirin ve püskürtme ağzını dolgu rahatça akabilecek şekilde biraz açıvererek kesiniz.
  • *Gerekirse bir pense yardımı ile ağzı derz arasına girebilmesi için hafif ezerek şekillendirin.Uygulama esnasında dolgunun tabana kadar indiğinden emin olunuz.Tabancayı yavaşça derz boyunca çekerek uygulayınız. Uygulama esnasında ahşap yüzeyin üst seviyesinde yeteri kadar dolgu bıraktığınıza emin olunuz. Dolgu içerisine hava girmesine neden olabileceğinden uygulama yönünü değiştirmekten ya da duraksamalardan kaçının.

  • *Armuz dolgusunu derz aralarına sıktıktan sonar beklemeden, uygulama yapılan yönün tersine doğru, yaklaşık 30 derece açı ile bir spatula yardımıyla dolguyuçekin. Bu esnada dolguyu derz arasına itecek kadar baskı uygulamalı ancak yüzeyde de kürleşme esnasında oluşacak çökmelere yönelik, ahşap seviyesinin üzerinde yeteri kadar dolgu bırakılmalıdır. Kürleşme tamamlanıncaya kadar dolguya dokunmayınız.

  • *En az 48 saat kürleşmeyebırakınız. Soğuk havalarda ve geniş derz aralıklarında kürleşme daha uzun zaman alabilecektir. Beyaz ve gri armuz dolgularının tam kürleşmesi için en az 12 güne ihtiyacı vardır. Ayrıntılı bilgi için etapmarine.com, www.teakdeckingsystems.com sayfalarını ziyaret edebiirsiniz. Yüzeyde kalan fazla dolgu keski ile alınabilir.
  • *Dolgu tam kürleştiğinde güverte yüzeyindeki ekstara dolguları temizlemekiçin 80-100 numara zımpara ile zımparalanabilir.İlk defa uygulama yapılacaksa , güverte yüzeyinden başka yerde deneme uygulaması faydalı olacaktır. Her türlü sorunuz ve desteğe yönelik teknik ekibimize danışmaktan lütfen çekinmeyiniz.

 

 

TEAK (TİK) BAKIMI

TEAKDECKING SYSTEMS  geliştirdiği çevreci ve asit içermeyen tik güverte temizliyicilerini uzun yıllardır müşterilerinin kullanımına sunmaktadır.

www.etapmarine.com, www.teakdeckingsystems.com sayfalarımızı ziyaret ederek ya da teknik ekibimiz ile irtibata geçerek uygulamanıza göre en uygun ürünü seçebilirsiniz. ASLA KLOR İÇERİKLİ ÇAMAŞIR SUYU GİBİ MADDELER ile güverte temizliği  yapmayınız. Klor çoğu armuz dolgusunu bozacaktır.

 

ECO-100 Su ile karıştırılarak kullanılan,yüksek performanslı  yoğun bir tik temizleme tozudur.ECO-300 tik temizleme sıvısı ise kullanıma hazır bir temizleyici olarak müşterilerin beğenisine sunulmaktadır.

ECO100&300:

  • %100 Çevredostu, non-toksik ürünlerdir.
  • Küf ve lekeleri temizler.
  • Asit, kostik soda ve fosfat içermez.
  • Kirleri tik dokusuna zarar vermeden temizler.
  • Temizler ve parlatır.
  • Temiz marina programlarına uygundur.
  • Çevre dostu olarak geliştirilmiştir.(EPA)

ECO 100 ve ECO 300 asit, kostik soda, fosfat içermediklerinden, tik in yapısını ve doğal dokusunu bozmadan üstün temizleme ve parlatma performansına sahiptirler. Her iki üründe %100 doğa dostu olarak formalize edilmişler ve günümüzde marine endüstüründeki “green-yeşil” teak temizleyicilerinde başı çekmektedirler. Her iki üründe MARPOL (marina kirliliği önleme) anlaşmalarına uygundur.

Temizlik öncesi ahşap nemlendirilmeli ve orta sertlikte bir fırça ile ovalanmalıdır. Fırçalama ile ahşap döşeme üzerindeki kaba kirler gidecek ve ahşabın dokusu ortaya çıkacaktır. Geniş yüzeyler için döner başlıklı temizleme makinaları tercih edilebilir.

 

Bu kılavuz ile armuz dolgusu uygulaması ve bakımı konusunda siz değerli müşterilerimizi bilgilendirdiğimizi düşünüyoruz.

 

Lütfen olası soru ve sorunlarınız için iletişime geçiniz.

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment